Inspiration

Bliv inspireret

Der er mange muligheder for at energirenovere din bolig - jo ældre bolig, jo flere muligheder. Herunder finder du nogen af de mest almindelige renoveringer inkl. priseksempler, links til håndværkere samt offentlige organisationer med speciale i energirenovering af boliger. Tag et kig, og bliv inspireret.

Efterisolering

Bor du i et hus af lidt ældre dato, findes der med stor sandsynlighed kritiske steder i både hulmur, loft, kælder og tag, hvor varmen siver ud. En efterisolering af din bolig vil derfor med det samme kunne mærkes på din varmeregning. 

Priseksempel på tagisolering

Samlet investering inkl. moms

Tilskud

Estimeret besparelse pr. år

Økonomisk konsekvens
22.000 kr.3.000 kr

5.500 kr.

Investering tilbagebetalt på 2 - 3 år

Varmepumpe (luft/væske)

Ved at omdanne luft udenfor til centralvarme indenfor, producerer varmepumpen meget billigere varme. Den eneste udgift er strøm, og et årligt eftersyn. Erstatter du fx et oliefyr med en varmepumpe, vil du opleve et markant fald i din varmeregning.  

Priseksempel på varmepumpe

Samlet investering inkl. moms

TilskudEstimeret besparelse pr. årØkonomisk konsekvens
85.000 kr.9.000 kr.5.000 - 15.000 kr.

Investering tilbagebetalt på 8 - 10 år

Lavenergivinduer

Energirigtige vinduer er et af de mest effektive tiltag i forhold til at sænke varmeomkostningerne. Flere lag glas adskilt af lufttomme rum gør, at lavenergivinduer isolerer markant bedre end termoruder, der kun har ét lag glas.

Priseksempel på lavenergivinduer

Samlet investering inkl. moms

TilskudEstimeret besparelse pr. årØkonomisk konsekvens
3.000 kr. pr. m2150 kr. pr. m2

150 kr. pr. m2

Investering tilbagebetalt på 15 - 20 år

Jordvarme

Med et jordvarmeanlæg udnytter du solens varme i jorden. Anlægget består af en varmepumpe og en jordslange – jo længere jordslange, jo mere energi. Typisk kan jordvarmeanlægget producere omkring 3,3 gange så meget energi, som det forbruger af el.

Priseksempel på jordvarme
Samlet investering inkl. momsTilskudEstimeret besparelse pr. årØkonomisk konsekvens
130.000 kr.9.000 kr.3.000 - 17.000 kr.Investering tilbagebetalt på 10 - 12 år


Den årlige besparelse er udregnet efter Energistyrelsens standardværdikatalog og priseksemplerne gælder en standard energiinstallation for et almindeligt parcelhus på 130 m2. De årlige besparelser er baseret på et gennemsnitsforbrug (18,1 MWh/år). Priserne kan divergere ift. beliggenhed, opvarmningstype, stand og hustype. Derfor skal samtlige beløb betragtes som vejledende og ikke som et fast tilbud.


Få mere inspiration til energirenovering

BoliusÅbner i nyt vindue

EnergistyrelsenÅbner i nyt vindue

BetterHomeÅbner i nyt vindue