FAQ - Energilån

 

Spørgsmål og svar

Hvor meget kan jeg låne?
Du kan låne fra 2.000 - 250.000 kr. uden at stille sikkerhed. Du vælger selv tilbagebetalings- perioden, som kan være fra 12 mdr. og op til 120 mdr.

Hvilket lån skal jeg vælge?
Fordelen ved variabel rente er, at du her og nu har en lavere rente end ved lån med fast rente. Ved variabel rente har du mulighed for at spare mange penge i tilbagebetalingsperioden. Ingen kan dog vide, hvordan renten udvikler sig i fremtiden. Ulempen er derfor usikkerheden om fremtidige månedlige betaling. Fordelen ved fast rente er, at du i hele lånets løbetid ved, hvad du har af udgifter. Renten og betalingen ligger fast fra den dag, lånet bliver udbetalt. Ulempen er, at du risikerer, at betale en højere rente i låneperioden end ved variabel rente, afhængig af hvordan rentenivauet udvikler sig.

Hvor lang tid gælder købsbeviset?
Dit købsbevis gælder i 90 dage, og det betyder, at du inden de 90 dage er gået skal indsende faktura fra den håndværker, du ønsker at benytte til din energiforbedring. Husk at underskrive fakturaen. Vi afregner håndværkeren 14 dage efter seneste betalingsfrist. Efter 90 dage annulleres købsbeviset, og der skal evt. ansøges igen. Kontakt Kundeservice på 7033 0430, hvis dit Købsbevis er ved at udløbe.  

Hvorfor ansøge lånet med en 'medansøger'?
Som udgangspunkt er det en fordel at ansøge lånet sammen med en medansøger. I de fleste tilfælde øger det muligheden for at få lånet godkendt. 

Fakturabeløbet fra håndværkeren er større end det beløb, jeg er forhåndsgodkendt til?
Afviger fakturaen fra håndværkeren i forhold til beløbet på dit købsbevis, så har du to muligheder:

  • Du kan bede håndværkeren om at splitte regningen op i to fakturaer - en som svarer til lånebeløbet på dit købsbevis og en faktura med restbeløbet til din egenbetaling. Vi skal kun modtage den faktura, der svarer til lånebeløbet.
  • Du kan kontakte Kundeservice på 7033 0430 vedr. forhøjelse af dit købsbevis. 

Har jeg fortrydelsesret?
Du har en fortrydelsesret på 14 kalenderdage i henhold til regler og vilkår (afsnit 20).

Hvornår skal jeg begynde med at tilbagebetale lånet?
Du skal begynde at betale tilbage på dit Energilån på den dato, som står anført i din låneaftale, dette gælder, uanset hvor langt du/håndværkeren er kommet med dit energiforbedringsprojekt.

Skal min håndværker godkendes?
Din håndværker skal godkendes af Nordea Finans, derfor kan der gå op til 2 arbejdsdage fra at du har indsendt fakturaen fra håndværkeren, til du modtager din låneaftale. Du kan ikke låne ved flere forskellige håndværkere på samme lån.

Hvad gør jeg, hvis jeg har ansøgt om mere, end jeg kan godkendes til?
Vi vurderer din ansøgning og vender tilbage til dig med det beløb, du har mulighed for at låne. Hvis beløbet er mindre, end det du har ansøgt om, kan du overveje at ansøge sammen med en medansøger. Har du allerede ansøgt sammen med en medansøger, er det lånebeløb du har fået tilbudt, det højst mulige, vi kan tilbyde. 

Får jeg besked ved afslag på ansøgning?
Kan låneansøgningen ikke godkendes, modtager du besked om dette via mail eller post. Vi begrunder ikke afslag. 

Hvad hvis mine økonomiske forhold ændrer sig?
Hvis du eller din ægtefælle i perioden på de 90 dage, hvor købsbeviset gælder, bliver registeret i RKI bortfalder købsbeviset. 

Har du flere spørgsmål?
Har du spørgsmål til Energilån eller låneansøgning, er du altid velkommen til at kontakte vores Kundeservice på 7033 0430.